Kačenky s ořechovým krémem
Suroviny
- 90 g Čokoláda hořká
- 50 g Mandle
- 140 g Máslo čerstvé
- 5 g Máslo čerstvé
- 210 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Ořechy lískové pražené
- 5 g Pistácie
- 150 g Cukr krupice
- 120 g Džem rybízový
- 70 g Cukr moučkový
- 100 g Cukr moučkový
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Vanilka mletá
- 0.1875 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 38 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 207.8 mg
- Draslík 272.4 mg
- Vláknina 8444.6 mg
- Vitamín A 8444.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, strouhanou citrónovou kůrou a vanilkou. Přidáme rozsekané máslo, žloutky, vypracujeme těsto,a na studeném místě necháme ztuhnout.
-
2
Poté těsto vyválíme na plát, vykrájíme z něj vždy 5 koleček od největšího do nejmenšího. V rozehřáté troubě upečeme do zlatova. Hotová kolečka spojíme oříškovou nádivkou, složíme podle velikosti na sebe, přelijeme čokoládovou polevou, dozdobíme oloupanými pistáciemi a vložíme do papírových košíčků.
-
3
Na krém v míse důkladně promícháme strouhané ořechy, strouhané mandle, cukr, žloutky, rum a džem.
-
4
Na polevu rozpustíme čokoládu s máslem a lžící vody, poté postupně přidáváme cukr svařený s vodou. Umícháme dohladka.