Kačenky s ořechovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 90 g Čokoláda hořká
  • 50 g Mandle
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 210 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Ořechy lískové pražené
  • 5 g Pistácie
  • 150 g Cukr krupice
  • 120 g Džem rybízový
  • 70 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.1875 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 207.8 mg
  • Draslík 272.4 mg
  • Vláknina 8444.6 mg
  • Vitamín A 8444.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, strouhanou citrónovou kůrou a vanilkou. Přidáme rozsekané máslo, žloutky, vypracujeme těsto,a na studeném místě necháme ztuhnout.

  • 2

    Poté těsto vyválíme na plát, vykrájíme z něj vždy 5 koleček od největšího do nejmenšího. V rozehřáté troubě upečeme do zlatova. Hotová kolečka spojíme oříškovou nádivkou, složíme podle velikosti na sebe, přelijeme čokoládovou polevou, dozdobíme oloupanými pistáciemi a vložíme do papírových košíčků.

  • 3

    Na krém v míse důkladně promícháme strouhané ořechy, strouhané mandle, cukr, žloutky, rum a džem.

  • 4

    Na polevu rozpustíme čokoládu s máslem a lžící vody, poté postupně přidáváme cukr svařený s vodou. Umícháme dohladka.

Komentáře k receptu