Linecké berušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 140 g Máslo čerstvé
  • 210 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 g Cukr moučkový
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 90.8 mg
  • Draslík 21.3 mg
  • Vláknina 2263 mg
  • Vitamín A 2263 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, máslo, žloutky, polovinu cukru a nastrouhanou citrónovou kůru zpracujeme na těsto, dáme do chladu.

  • 2

    Vyválíme plát 2 mm a vykrajujeme kolečka, nožem skoro překrojíme a na konci uděláme dírku, na stuhu.

  • 3

    Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 5 minut.

  • 4

    Citrónovou šťávu smícháme s cukrem, polovinu obarvíme růžovým potravinářským barvivem. Obě polevy dáme do cukrářských sáčků s tenkou hubičkou. Růžovou obkreslíme okraje, bílou vytvoříme pár teček.

  • 5

    Spojíme dvojice, provlékneme stuhu a křídla slepíme polevou k sobě.

Komentáře k receptu