Linecké berušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 14 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 90.8 mg
- Draslík 21.3 mg
- Vláknina 2263 mg
- Vitamín A 2263 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, máslo, žloutky, polovinu cukru a nastrouhanou citrónovou kůru zpracujeme na těsto, dáme do chladu.
-
2
Vyválíme plát 2 mm a vykrajujeme kolečka, nožem skoro překrojíme a na konci uděláme dírku, na stuhu.
-
3
Přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 5 minut.
-
4
Citrónovou šťávu smícháme s cukrem, polovinu obarvíme růžovým potravinářským barvivem. Obě polevy dáme do cukrářských sáčků s tenkou hubičkou. Růžovou obkreslíme okraje, bílou vytvoříme pár teček.
-
5
Spojíme dvojice, provlékneme stuhu a křídla slepíme polevou k sobě.