Jablečné hrudky s ovesnými vločkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 8 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 31.7 mg
- Draslík 147.1 mg
- Vláknina 5716 mg
- Vitamín A 5716 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Podusíme je v kastrole bez vody doměkka.
-
2
Na másle (40g) a cukru upražíme ovesné vločky a necháme vychladnout. Umeleme je a smícháme s vejcem a podušenými jablky.
-
3
Na plech vymazaný máslem tvarujeme lžičkou menší hrudky a pečeme je v mírně vyhřáté troubě dozlatova.