Florentinky ochucené zázvorem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Čokoláda na vaření
- 150 g Čokoláda bílá
- 1.3 šálek Mandle plátky
- 0.333333 šálek Mouka polohrubá
- 0.333333 šálek Pomerančová kůra
- 0.5 šálek Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 šálek Cukr krupice
- 0.25 šálek Zázvor mletý
- 2 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 41 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 17.7 mg
- Draslík 187.8 mg
- Vláknina 7714.8 mg
- Vitamín A 7714.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme plech na pečení, který vymažeme tukem, předehřejeme troubu na 180 °C.
-
2
V hrnečku na středním plameni rozehřejeme a smícháme máslo, cukr, smetanu a med. Když se vše spojí, necháme za stálého míchání jen krátce povařit.
-
3
Přendáme mimo plotnu a do vzniklé směsi přimícháme mandlové plátky, zázvor, mouku, pomerančovou kůru a třetinu nastrouhané čokolády na vaření.
-
4
Ze směsi klademe na plech lžící hromádky, jednotlivé hromádky zploštíme na tenké placky.
-
5
Placky pečeme 7 minut do zlatohnědé barvy.
-
6
Hotové placky přendáme na tác a necháme zcela vystydnout.
-
7
Mezitím rozpustíme nad párou bílou i tmavou čokoládu.
-
8
Vystydlé florentinky potíráme z vrchu rozpuštěnou čokoládou. Půlku florentinky bílou čokoládou a druhou polovinu tmavou čokoládou, takže vzniknou dvoubarevné florentinky, které po zaschnutí čokolády můžeme servírovat.