Krajková kolečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 45 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 55 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 70 g Mandle
  • 30 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 165.2 mg
  • Vláknina 6638.3 mg
  • Vitamín A 6638.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 6.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si na pečení koleček dva plechy, které vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na teplotu 190 °C.

  • 2

    Mandle umeleme a smícháme s ostatními sypkými ingrediencemi.

  • 3

    V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme do něj všechny suroviny a pečlivě vymícháme. Na plechu tvoříme z vrchovaté lžičky směsi kolečka. Protože se těsto při pečení rozlije, musíme kolečka dávat alespoň 6 centimetrů od sebe. Pečeme je do zezlátnutí, což je zhruba 5 minut. Kolečka nejprve necháme na plechu mírně vychladnout, aby se nám při přenášení nepokroutila. Poté je širokou špachtlí přeneseme na mřížku.

Komentáře k receptu