Oblíbené zázvorky slazené stévií
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 5 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 6.1 mg
- Draslík 16.1 mg
- Vláknina 3996.5 mg
- Vitamín A 3996.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme celozrnnou mouku, přidáme k ní 1/4 lžičky práškové stévie, 2 lžičky sódy bikarbony a 2 lžičky mletého zázvoru. Sypkou směs promícháme, nakrájíme do ní 50g změklého másla, přidáme 2 lžíce mléka a vše propracujeme v tužší těsto.
-
2
Na pomoučeném vále z těsta vyválíme plát silný přibližně 3-4mm. Ozdobnými formičkami vykrojíme různé tvary. Ty si odložíme na plech vyložený pečícím papírem a vykrojené zázvorky necháme několik hodin schnout.
-
3
Troubu si předehřejeme na 170°C a pečeme je přibližně 10-15 minut dozlatova. Upečené zázvorky necháme vychladnout.
-
4
Zázvorkové pečivo nám vydrží uskladněné na chladném a suchém místě minimálně 12 dní.