Kolečka s čokoládovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 175 g Máslo čerstvé
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 580 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Cukr moučkový
  • 150 g Čokoláda hořká
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 kávová lžička Kakao
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 20.3 mg
  • Draslík 2.9 mg
  • Vláknina 1235.7 mg
  • Vitamín A 1235.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vložíme změklé máslo, kuchyňským robotem s metlami nastavenými na nejnižší rychlost ho ušleháme dohladka, přisypeme moučkový cukr, skořici a přilijeme mléko. Stále šleháme, dokud nevznikne tuhá hmota. V misce smícháme mouku s kakaem, postupně po lžících přidáváme k máslovo-cukrové pěně a vyšleháváme.

  • 2

    Hotové těsto dáme do cukrářského sáčku, opatřeného hvězdicovitou hubičkou. Plech o velikosti 46 x 30 centimetrů si vyložíme pečicím papírem a sáčkem na něj stříkáme kolečka o průměru přibližně 5 centimetrů. Předehřejeme troubu na 200°C, kolečka pečeme 15 minut. Pak je vyndáme a necháme při pokojové teplotě vychladnout, následně je podélně rozřežeme na poloviny.

  • 3

    Mezitím si nachystáme náplň do koleček. V misce ušleháme změklé máslo, k němu přisypeme moučkový cukr, přidáme rozklepnutá vejce a na kousky rozlámanou čokoládu. Ušleháme dohladka. Hotovou připravenou náplň vložíme do cukrářského sáčku s hvězdicovitou hubičkou a vytlačujeme ji na spodní polovinu koleček, tu pak přiklopíme vrchní polovinou, slepíme a lehce přitlačíme. Než budeme podávat, mírně pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu