Tyčky s ořechovým sněhem
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 100 g Ořechy lískové
- 160 g Cukr krupice
- 10 g Strouhanka
- 80 g Cukr moučkový
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Marmeláda višňová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 26 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 115.1 mg
- Draslík 203.7 mg
- Vláknina 2557.8 mg
- Vitamín A 2557.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál prosijeme mouku s kypřícím práškem, cukr, přidáme vanilkový cukr, změklé máslo, žloutky. Zpracujeme hladké těsto, vyválíme z něj placku velikosti plechu. Placku pomocí válečku přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme marmeládou a ořechovým sněhem. Pečeme v předehřáté troubě, až sníh zezlátne.
-
2
Placku necháme trochu zchladnout a na plechu nařežeme na tenčí tyčky.
-
3
Sníh připravíme ušleháním bílků s cukrem, přimícháme umleté oříšky, citronovou kůru a strouhanku.