Dortové kameny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 250 g Samokypřicí mouka
  • 60 g Meruňky sušené
  • 25 g Broskve sušené
  • 40 g Hrozinky
  • 85 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 35.3 mg
  • Draslík 159 mg
  • Vláknina 2983.5 mg
  • Vitamín A 2983.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku a cukr. Prsty postupně zapracujeme máslo. Vzniklá směs musí připomínat strouhanku. Přidáme směs nasekaného sušeného ovoce, citronovou a pomerančovou kůru, rozšlehané vejce a mléko a vymícháme hladké těsto.

  • 2

    Pomocí lžíce vytváříme bochánky a klademe je na vymazaný plech. Zaprášíme je směsí skořice a 2lžic cukru a pečeme 12-15min v troubě předehřáté na 180C dozlatova. Na mřížce necháme vychladnout.

Komentáře k receptu