Tmavý nugát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Mandle
  • 250 g Cukr krupice
  • 6 g Cukr hroznový (glukóza)
  • 30 g Meruňky sušené
  • 30 g Švestky sušené
  • 30 g Brusinky sušené
  • 100 g Pistácie
  • 150 ml Med včelí
  • 80 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 760.6 mg
  • Vláknina 21292 mg
  • Vitamín A 21292 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 16.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle a pistácie dobře opražíme. Cukr smícháme s 80 ml vody a glukózovým cukrem a uvedeme k varu.

  • 2

    Když teplota sirupu dosáhne 140 °C, přilijeme med a ohřejeme až na 143 °C. Poté hrnec přendáme do studené vodní lázně. Přimícháme sušené ovoce a promícháme.

  • 3

    Formu, vyloženou papírem na pečení, naplníme směsí, překryjeme vršek další vrstvou papíru a necháme zcela ztuhnout.

  • 4

    Poté turecký med pokrájíme na libovolně velké kousky.

Komentáře k receptu