Tmavý nugát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 39 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 760.6 mg
- Vláknina 21292 mg
- Vitamín A 21292 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 16.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle a pistácie dobře opražíme. Cukr smícháme s 80 ml vody a glukózovým cukrem a uvedeme k varu.
-
2
Když teplota sirupu dosáhne 140 °C, přilijeme med a ohřejeme až na 143 °C. Poté hrnec přendáme do studené vodní lázně. Přimícháme sušené ovoce a promícháme.
-
3
Formu, vyloženou papírem na pečení, naplníme směsí, překryjeme vršek další vrstvou papíru a necháme zcela ztuhnout.
-
4
Poté turecký med pokrájíme na libovolně velké kousky.