Čokoládová past

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 140 g Máslo čerstvé
  • 120 g Cukr krupice
  • 120 g Mandle mleté
  • 60 g Čokoláda na vaření
  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 26.9 mg
  • Draslík 56.2 mg
  • Vláknina 2165 mg
  • Vitamín A 2165 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřeme společně máslo, cukr a žloutek. Poté přidáme mandle a mouku. Těsto hněteme do tuhé hmoty, ze které vytvoříme kouli, kterou necháme chladit 2 hodiny v lednici. Z těsta vytvoříme kuličky o velikosti polévkové lžíce a pečeme na pečícím papíře 20 minut na 160 stupňů.

  • 2

    Rozehřejeme čokoládu ve vodní lázni a slepujeme vychladlé sušenky, které na závěr poprášíme kakaem a cukrem moučkou.

Komentáře k receptu