Madeleines

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 160 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Droždí
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 67.1 mg
  • Draslík 42 mg
  • Vláknina 1975 mg
  • Vitamín A 1975 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve utřeme vejce s cukrem doběla, poté přidáme postupně 150g mouky a 125g rozehřátého másla. Nakonec přimícháme droždí a citronovou kůru a těsto necháme chvíli odpočinout.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 210C.

  • 3

    Formu na madeleines vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do prohlubní rozetřeme vždy lžíci těsta a pečeme 10minut.

  • 4

    Po vyjmutí z trouby madeleines ihned vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře k receptu