Madeleines
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 14 g
- Sodík 56 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 67.1 mg
- Draslík 42 mg
- Vláknina 1975 mg
- Vitamín A 1975 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve utřeme vejce s cukrem doběla, poté přidáme postupně 150g mouky a 125g rozehřátého másla. Nakonec přimícháme droždí a citronovou kůru a těsto necháme chvíli odpočinout.
-
2
Troubu předehřejeme na 210C.
-
3
Formu na madeleines vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do prohlubní rozetřeme vždy lžíci těsta a pečeme 10minut.
-
4
Po vyjmutí z trouby madeleines ihned vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.