bublanina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 8 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 71.3 mg
- Draslík 97.3 mg
- Vláknina 1788.7 mg
- Vitamín A 1788.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky ušleháme s cukrem, pak do směsi zašleháme máslo, vodu a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Sníh vyšleháme se špetkou soli do husté pěny, kterou lehce vmícháme do základu těsta. Hmotu nalijeme do vyšší formy vymazané máslem a vysypané moukou, rovnoměrně na těsto poklademe omyté a osušené ostružiny a pečeme při teplotě 175°C dozlatova zhruba 35 minut. Hotovou bublaninu posypeme moučkovým cukrem.