bublanina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 280 g polohrubé mouky
  • 240 g Cukr moučkový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Ostružiny
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Voda pitná
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 97.3 mg
  • Vláknina 1788.7 mg
  • Vitamín A 1788.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky ušleháme s cukrem, pak do směsi zašleháme máslo, vodu a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Sníh vyšleháme se špetkou soli do husté pěny, kterou lehce vmícháme do základu těsta. Hmotu nalijeme do vyšší formy vymazané máslem a vysypané moukou, rovnoměrně na těsto poklademe omyté a osušené ostružiny a pečeme při teplotě 175°C dozlatova zhruba 35 minut. Hotovou bublaninu posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu