Bublanina s rybízem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 25 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 220.5 mg
- Draslík 230.5 mg
- Vláknina 5375 mg
- Vitamín A 5375 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybíz otrháme ze stonků, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh, do kterého přimícháme lžičku krupicového cukru.
-
3
V míse smícháme mléko, krupicový cukr, špetku soli a žloutky. Pak přidáváme postupně mouku, až vznikne řidší těsto, do kterého na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků.
-
4
V žáruvzdorné formě nebo pekáči rozehřejeme máslo, nalijeme na něj těsto, posypeme ho rybízem a kousky zbylého másla a pečeme přibližně 45 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
-
5
Podáváme pocukrované moučkovým cukrem.