Bublanina s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 25 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 220.5 mg
- Draslík 154.9 mg
- Vláknina 6000 mg
- Vitamín A 6000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh, do kterého přimícháme lžičku krupicového cukru.
-
3
V míse smícháme mléko, krupicový cukr, špetku soli a žloutky. Pak přidáváme postupně mouku, až vznikne řidší těsto, do kterého na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků.
-
4
V žáruvzdorné formě nebo pekáči rozehřejeme máslo, nalijeme na něj těsto, posypeme borůvkami a kousky zbylého másla a pečeme přibližně 45 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů Celsia.
-
5
Podáváme pocukrované moučkovým cukrem.