Kořeněné tofé s arašídovou pomazánkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 170 g Čokoláda mléčná
  • 270 g Arašídová pomazánka
  • 100 g Kukuřičný sirup
  • 130 g ARA Arašídy v medu
  • 80 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Chilli paprička
  • 0.125 kávová lžička Soda jedlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 199.5 mg
  • Vláknina 967.1 mg
  • Vitamín A 967.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyložíme pečicí plech se zvýšeným okrajem silikonovou podložkou, nebo alobalem postříkaným olejem ve spreji.

  • 2

    Nalijeme vodu do středně velkého rendlíku, přidáme světlý kukuřičný sirup a cukr. Na středně velkém ohni ohříváme, mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Navlhčíme štětec a setřeme sirup ze stěny rendlíku, tím zabráníme vzniku krystalů. Přivedeme k varu a vložíme do rendlíku cukrářský teploměr.

  • 3

    Zahříváme sirup až do teploty 152 °C, odstavíme rendlík a do sirupu vmícháme hrubou arašídovou pomazánku, jedlou sodu a čtvrt lžičky mletých uzených chilli papriček. Soda způsobí, že směs začne pěnit a bublat. Jakmile se tak stane, vmícháme do ní nahrubo nakrájené arašídy v medu.

  • 4

    V tenké vrstvě nalijeme tofé na připravený pečicí plech a vrstvu uhladíme tak, aby byla opravdu tenká a stejnoměrná. Necháme ztuhnout při pokojové teplotě asi 45 minut, po ztuhnutí potřeme temperovanou mléčnou čokoládou, necháme ji ztuhnout a pak můžeme tofé nakrájet, nebo nalámat na kousky.

  • 5

    Tofé zabalíme do potravinářské folie a vložíme do vzduchotěsné nádoby, ve které při pokojové teplotě vydrží až 14 dní.

Komentáře k receptu