Pomerančové lanýže v hořké čokoládě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 80 g Creme double
  • 225 g Poleva čokoládová bílá
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 1 polévková lžíce Likér pomerančový
  • 4 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 59.1 mg
  • Vláknina 207.2 mg
  • Vitamín A 207.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme máslo, přilijeme creme double a za stálého mícháme minutu povaříme. Čokoládovou polevu rozdrobíme a mícháme, dokud se poleva nerozpustí. Nakonec do směsi přimícháme pomerančový likér.

  • 2

    Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií, naplníme směsí a uložíme na 120 minut do chladničky.

  • 3

    Poté formu vyjmeme a ze směsi tvarujeme kuličky, opět uložíme asi na 30 minut ztuhnout do chladničky.

  • 4

    Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a pomerančové kuličky v ní máčíme. Kuličky necháme okapat na pečícím papíře a zdobíme nasekanými piniovými oříšky.

Komentáře k receptu