Pomerančové lanýže v hořké čokoládě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 10 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 59.1 mg
- Vláknina 207.2 mg
- Vitamín A 207.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme máslo, přilijeme creme double a za stálého mícháme minutu povaříme. Čokoládovou polevu rozdrobíme a mícháme, dokud se poleva nerozpustí. Nakonec do směsi přimícháme pomerančový likér.
-
2
Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií, naplníme směsí a uložíme na 120 minut do chladničky.
-
3
Poté formu vyjmeme a ze směsi tvarujeme kuličky, opět uložíme asi na 30 minut ztuhnout do chladničky.
-
4
Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a pomerančové kuličky v ní máčíme. Kuličky necháme okapat na pečícím papíře a zdobíme nasekanými piniovými oříšky.