Bezlepková lehká roláda se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 70 g moučkového cukru
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 66 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 86.9 mg
  • Vláknina 1245 mg
  • Vitamín A 1245 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuha. Žloutky vyšleháme s cukrem a nakonec vmícháme 3 lžíce kakaa. Pořádně promícháme. Do směsy ( cukr, žloutky a kakao ) opatrně vmícháme bílky. Vzniklou hmotu nalijeme na plech s pečícím papírem.

  • 2

    Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupnů cca 10 minut ( horní a dolní pečení ). Po vytažení nechte piškot cca 5 min vychladnout a poté sundejte opatrně pečící papír. Piškot srolujte a nechte vychladnout. Mezitím ušlehejte šlehačku do tuha. Jakmile bude piškot studený rozmotejte jej a potřete vyšlehanou šlehačkou a znovu srolujte. Dejte do alobalu a nechte cca 2-3 hodiny v ledničce odpočívat.

Komentáře k receptu