Tvaroháček s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10 porcí

Suroviny

  • 200 g Cukr moučka
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 g Tuk
  • 750 g tvaroh
  • 1 ks Citronová kůra
  • 2 ks Vanilkový cukr
  • 8 ks Jablka
  • 1 ks Skořice mletá
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 109.5 mg
  • Draslík 340.7 mg
  • Vláknina 10380.8 mg
  • Vitamín A 10380.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které na 15 minut uložíme do ledničky. Potom těstem vyložíme dortovou formu, dno a boky asi do výše 2 cm pod okraj formy. Těsto posypeme nastrouhanými jablky a skořicovým cukrem.

  • 5

    Suroviny na náplň kromě bílků promícháme, z bílků ušleháme sníh a lehce vmícháme do připraveného tvarohu. Náplň nalijeme na těsto a uhladíme. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky a rozložíme na dort a posypeme zbylým skořicovým cukrem. Dort vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 55 minut na 170 stupňů. Po upečení necháme vychladnout.

  • 7

    Kdo nemá rád moc sladké tak si uberte na cukru.

Komentáře k receptu