Koprový závin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 320 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Máslo
  • 250 g Hera
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Smetana ke šlehání
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Kopr
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1237 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 258.6 mg
  • Draslík 77.7 mg
  • Vláknina 673 mg
  • Vitamín A 673 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 13.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K proseté hladké mouce do mísy přidáme rozpuštěné máslo, v mléce rozšlehaná a osolená vejce a vypracujeme těsto. Na pomoučněném vále je přiklopíme hodně nahřátou mísou a necháme asi 20 minut odpočinout.

  • 2

    Mezitím připravíme náplň: do smetany zašleháme žloutky, máslo, sůl a tvaroh, nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a jemně nasekaný kopr.

  • 3

    Těsto ještě jednou propracujeme, vyválíme na plát vysoký 0,5 cm a středem rozetřeme náplň.

  • 4

    Svineme závin, opatrně jej přendáme na tukem vymazaný plech a vložíme do středně horké trouby. Po deseti minutách pečení teplotu mírně zvýšíme, závin potřeme máslem a dopečeme dozlatova.

Komentáře k receptu