Biotta bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 22 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 63.8 mg
- Draslík 19.7 mg
- Vláknina 24 mg
- Vitamín A 24 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 7.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bábovkovou formu vymažeme tukem (Ramou) a vysypeme hrubou moukou.
-
2
Celá vejce šleháme s cukrem asi 2 minuty a poté zašleháme olej. Střídavě zašleháme Biottu a mouku s prosátým kypřícím práškem.
-
3
Těsto vlijeme do připravené formy, vložíme do předehřáté trouby na 175°C a pečeme asi 35 minut.
-
4
Upečenou bábovku necháme ve formě mírně zchladnout a poté jí vyklopíme. Studenou bábovku pocukrujeme.