Cukroví z vepřových škvarků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Vepřové škvarky
  • 100 g Džem rybízový
  • 50 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr moučkový
  • 0.25 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 123.4 mg
  • Draslík 19.1 mg
  • Vláknina 2107.2 mg
  • Vitamín A 2107.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, strouhanou citronovou kůru, skořici, tlučený hřebíček a na masovém strojku dvakrát umleté vepřové škvarky. Vmícháme žloutky, vypracujeme těsto a necháme na chladném místě cca 15 minut odležet.

  • 2

    Poté těsto vyválíme na tenký plát, formičkou vykrájíme hvězdičky nebo jiné tvary, rozložíme na suchý plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme do růžova. Hotové cukroví spojíme po dvou rybízovým džemem a posypeme cukrem.

Komentáře k receptu