Bramborový talíř s mákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 16 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 808.5 mg
- Vláknina 17400 mg
- Vitamín A 17400 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné brambory pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Hrnec stáhneme z ohně, přisypeme k bramborám s vodou mouku, přiklopíme pokličkou a necháme mouku nasáknout vodu. Hrnec odklopíme, šťouchadlem brambory s moukou rozmačkáme a promícháme na kaši.
-
2
Polovinu kaše rozprostřeme na talířky, potřeme povidly a zakapeme rozpuštěným máslem. Přiklopíme druhou polovinou kaše, potřeme máslem a posypeme mákem s cukrem.
-
3
Ještě teplé podáváme.