Jogurtový závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 51 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 20.3 mg
- Draslík 282.1 mg
- Vláknina 10145.7 mg
- Vitamín A 10145.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, jogurtu a hery zpracujeme těsto. Rozdělíme je na dvě části a necháme v chladu odpočinout.
-
2
Potom těsto rozválíme na obdélníkovou placku, kterou dáme na plech.
-
3
Dno těsta, které budeme plnit, namažeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, nastrouhanými jablky, cukrem, skořicí, rozinkami a drcenými ořechy. Zabalíme do závinu.
-
4
Potřeme máslem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.