Warning: unlink(/var/www/clients/client0/web2/web/system/storage/cache/cache.catalog.language.1732673116): No such file or directory in /var/www/clients/client0/web2/web/system/library/cache/file.php on line 87 Obrácený karamelový krém | Receptarium.cz

Obrácený karamelový krém

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 75 g Cukr moučkový
  • 60 g Cukr kostkový
  • 50 ml Voda pitná
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 131 mg
  • Draslík 39.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V malém hrnci rozpustíme cukrové kostky s 50 ml vody. Hrncem občas trochu zatřeseme, karamel ovšem nemícháme. Vaříme až do získání mahagonové barvy.

  • 2

    Hotový karamel nalijeme do připravených mističek.

  • 3

    Mléko povaříme s rozpůleným vanilkovým luskem. Poté přisypeme cukr a necháme vylouhovat po dobu 5 minut.

  • 4

    Z krému vyjmeme vanilkový lusk.

  • 5

    Vejce rozklepneme do mísy a postupně, za stálého míchání, přiléváme horké mléko. Hotový krém nalijeme do misek s karamelem.

  • 6

    Takto naplněné misky dáme péct ve vodní lázni při 160 °C na cca 45 minut.

  • 7

    Upečený krém necháme zcela vychladnout, jinak by nešel vyklepnout z misek. Po důkladném vychlazení překlopíme na servírovací talířky a zalijeme zbytkem karamelu.

Komentáře k receptu