Drobenkový italský dezert s pečenými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Mouka polohrubá
  • 100 g Máslo
  • 60 g Mandle loupané
  • 20 g Oříšky piniové
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kg Rajčata koktejlová
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Hovězí bujón
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 9.1 mg
  • Draslík 50.9 mg
  • Vláknina 1524.2 mg
  • Vitamín A 1524.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená rajčata nakrájíme na na čtvrtky. Pekáček vymažeme olivovým olejem, na něj poskládáme rajčata, pokapeme je 2-3 lžíce silného hovězího bujónu a dáme je do trouby péct. Pečeme je při 180°C přibližně 30-35 minut. Omyjeme čerstvou bazalku a necháme ji okapat.

  • 2

    Mezitím si připravíme drobenku. Do mísy dáme polohrubou mouku, na kostky pokrájené máslo, pomleté loupané mandle, piniové oříšky, nastrouhaný Parmezán, sůl a čerstvě pomletý pepř. Pomocí prstů směs promícháme tak, že vytvoříme drobenku.

  • 3

    Když máme rajčata upečená, ale šťavnatá, pekáč vytáhneme z trouby, promícháme je natrhanými lístky bazalky, posypeme je drobenkou, kterou uhladíme pomocí vidličky nebo stěrky a dáme znovu do trouby péct. Pečeme dozlatova přibližně dalších 15-20 minut při 180°C. Dezert necháme chvilku vychladnout, pak ho nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu