Drobenkový italský dezert s pečenými rajčaty
Suroviny
- 100 g Mouka polohrubá
- 100 g Máslo
- 60 g Mandle loupané
- 20 g Oříšky piniové
- 80 g Sýr Parmezán
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kg Rajčata koktejlová
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Hovězí bujón
- 3 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 14 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 9.1 mg
- Draslík 50.9 mg
- Vláknina 1524.2 mg
- Vitamín A 1524.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a osušená rajčata nakrájíme na na čtvrtky. Pekáček vymažeme olivovým olejem, na něj poskládáme rajčata, pokapeme je 2-3 lžíce silného hovězího bujónu a dáme je do trouby péct. Pečeme je při 180°C přibližně 30-35 minut. Omyjeme čerstvou bazalku a necháme ji okapat.
-
2
Mezitím si připravíme drobenku. Do mísy dáme polohrubou mouku, na kostky pokrájené máslo, pomleté loupané mandle, piniové oříšky, nastrouhaný Parmezán, sůl a čerstvě pomletý pepř. Pomocí prstů směs promícháme tak, že vytvoříme drobenku.
-
3
Když máme rajčata upečená, ale šťavnatá, pekáč vytáhneme z trouby, promícháme je natrhanými lístky bazalky, posypeme je drobenkou, kterou uhladíme pomocí vidličky nebo stěrky a dáme znovu do trouby péct. Pečeme dozlatova přibližně dalších 15-20 minut při 180°C. Dezert necháme chvilku vychladnout, pak ho nakrájíme a podáváme.