Slaný koláč s chřestem a pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 863 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 59 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 579.9 mg
- Vláknina 15457.8 mg
- Vitamín A 15457.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórky omyjeme a pokrájíme na tenčí kolečka. Chřest očistíme, česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Plech vyložíme papírem.
-
2
Na pánvi rozpálíme 30 ml oleje, přidáme česnek a cibuli a smažíme 3 minuty, poté odstavíme. Těsto vyválíme na dva stejné pláty ve tvaru obdélníku a cca 2 cm od okraje nařízneme tak, aby nám vznikl rámeček. Doprostřed dáme směs pórku a česneku, navrch narovnáme chřest, posypeme tymiánem, osolíme, opepříme, pokapeme zbytkem oleje a dáme péct při 220 °C na 15 minut.