Máslové koláčky s restovanou cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.28 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 272.7 mg
  • Draslík 157 mg
  • Vláknina 5850.3 mg
  • Vitamín A 5850.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme do ní vlažnou vodu, bílé víno, měkké máslo, žloutek a sůl, těsto dobře zpracujeme. Musí být polotuhé a hladké, vláčné. Utvoříme váleček, který zabalíme do potravinářské fólie, necháme těsto v chladničce odpočinout asi 30 minut.

  • 2

    Očistíme 2 cibule, pokrájíme na měsíčky. V pánvi na másle a oleji cibuli orestujeme do zlatova, poté ji osolíme, opepříme. V misce vyšleháme vejce se smetanou, ochutíme je hořčicí, špetkou soli s pepřem. Smetanu s vejci přimícháme do vychladlé cibule.

  • 3

    Těstem vyložíme menší nízké formičky tak, že vytvoříme misky. Okraje potřeme rozšlehaným bílkem, poté formičky s těstem vložíme do trouby rozehřáté na 190°C, pečeme přibližně 15 minut. Poté je naplníme cibulovou směsí, vrátíme zpět do trouby a dopečeme při 170°C do zlatova cca 10 minut. Koláčky s cibulí necháme chviličku vychladnout, poté je opatrně vyklepneme z formiček a servírujeme.

Komentáře k receptu