Máslové koláčky s restovanou cibulí
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 špetka Sůl
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Voda pitná
- 1 dl Víno bílé
- 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.28 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 36 g
- Sodík 356 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 272.7 mg
- Draslík 157 mg
- Vláknina 5850.3 mg
- Vitamín A 5850.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme do ní vlažnou vodu, bílé víno, měkké máslo, žloutek a sůl, těsto dobře zpracujeme. Musí být polotuhé a hladké, vláčné. Utvoříme váleček, který zabalíme do potravinářské fólie, necháme těsto v chladničce odpočinout asi 30 minut.
-
2
Očistíme 2 cibule, pokrájíme na měsíčky. V pánvi na másle a oleji cibuli orestujeme do zlatova, poté ji osolíme, opepříme. V misce vyšleháme vejce se smetanou, ochutíme je hořčicí, špetkou soli s pepřem. Smetanu s vejci přimícháme do vychladlé cibule.
-
3
Těstem vyložíme menší nízké formičky tak, že vytvoříme misky. Okraje potřeme rozšlehaným bílkem, poté formičky s těstem vložíme do trouby rozehřáté na 190°C, pečeme přibližně 15 minut. Poté je naplníme cibulovou směsí, vrátíme zpět do trouby a dopečeme při 170°C do zlatova cca 10 minut. Koláčky s cibulí necháme chviličku vychladnout, poté je opatrně vyklepneme z formiček a servírujeme.