Italské lívanečky z ricotty a parmezánu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Sýr Parmezán
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule lahůdková
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 0.12 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 204 g
  • Sodík 1175 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 200 mg
  • Draslík 618.5 mg
  • Vláknina 9190.6 mg
  • Vitamín A 9190.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si zeleninový salát. Omyjeme a osušíme rajčata, pokrájíme je na osminky a dáme do mísy. Očištěnou a omytou lahůdkovou cibulku pokrájíme na kroužky i se zelenou natí a přidáme ji k rajčatům. Malou cuketku a mladou mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme je na tenké plátky. Též je dáme do mísy. Zeleninu osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a promícháme s řeřichou a extra panenským olivovým olejem.

  • 2

    Čerstvou bazalku omyjeme, lístky otrháme a drobně je pokrájíme. Sýr ricottu dáme ho do mísy, přidáme k němu nastrouhaný parmezán, sůl, pepř, bazalku, vejce, chilli koření a hladkou mouku. Směs dobře promícháme.

  • 3

    V pánvi si rozpálíme extra olivový olej, na který budeme klást připravené těsto z ricotty. Nabereme vždy plnou lžíci a na pánvi placičku upravíme. Placičky by měly bý silné přibližně 1-1,5 cm. Smažíme je dozlatova až zlatohněda z každé strany asi 2-3 minuty.

  • 4

    Placičky podáváme hned teplé se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu