Italské lívanečky z ricotty a parmezánu
Suroviny
- 40 g Sýr Parmezán
- 250 g Sýr Ricotta
- 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Mrkev kořen
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibule lahůdková
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Řeřicha
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 0.12 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 204 g
- Sodík 1175 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 200 mg
- Draslík 618.5 mg
- Vláknina 9190.6 mg
- Vitamín A 9190.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si zeleninový salát. Omyjeme a osušíme rajčata, pokrájíme je na osminky a dáme do mísy. Očištěnou a omytou lahůdkovou cibulku pokrájíme na kroužky i se zelenou natí a přidáme ji k rajčatům. Malou cuketku a mladou mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme je na tenké plátky. Též je dáme do mísy. Zeleninu osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a promícháme s řeřichou a extra panenským olivovým olejem.
-
2
Čerstvou bazalku omyjeme, lístky otrháme a drobně je pokrájíme. Sýr ricottu dáme ho do mísy, přidáme k němu nastrouhaný parmezán, sůl, pepř, bazalku, vejce, chilli koření a hladkou mouku. Směs dobře promícháme.
-
3
V pánvi si rozpálíme extra olivový olej, na který budeme klást připravené těsto z ricotty. Nabereme vždy plnou lžíci a na pánvi placičku upravíme. Placičky by měly bý silné přibližně 1-1,5 cm. Smažíme je dozlatova až zlatohněda z každé strany asi 2-3 minuty.
-
4
Placičky podáváme hned teplé se zeleninovým salátem.