Koláč plněný čekankou a lososem
Suroviny
- 100 g Losos uzený
- 20 g Máslo čerstvé
- 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Droždí
- 500 g Čekanka
- 125 ml Mléko polotučné
- 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 873 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 23 g
- Sodík 376 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 358.6 mg
- Draslík 500.5 mg
- Vláknina 18280 mg
- Vitamín A 18280 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]:
-
2
Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek. Pak ke kvásku přisypeme mouku, přidáme změklé máslo a vejce, posypeme solí. Vypracujeme ze všech příměsí těsto a necháme ho 30 minut v teple přikryté utěrkou vykynout. Vyválíme z těsta plát, který rozložíme do formy.
-
3
Pak si připravíme zeleninovou náplň. V pánvi na rozehřátém másle opečeme na plátky nakrájené čekankové puky. Osolíme je a opepříme a přidáme na plátky nakrájeného lososa. Směs rozložíme na koláč. V misce si rozšleháme smetanu se žloutky, celým vejcem, nasekaným koprem, osolíme ji a opepříme. Smetanovou směsí zalijeme čekanky a lososa na koláči. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Podáváme teplý.