Koláč plněný cibulí
Suroviny
- 500 g Cibule
- 20 g Máslo čerstvé
- 100 g Slanina vepřová
- 150 g Mouka polohrubá
- 100 g Tvaroh měkký
- 200 ml Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 35 g
- Sodík 490 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 294.3 mg
- Draslík 474.8 mg
- Vláknina 7097.3 mg
- Vitamín A 7097.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvarohové těsto na zeleninový koláč [54394]:
-
2
Do misky vložíme tvaroh a smícháme ho s vejcem a s olejem. Do mouky vsypeme prášek a přidáme sůl. Moučnou směs přidáme k rozmíchanému tvarohu a vařečkou a podle potřeby i rukama rozmícháme v hladké těsto. Hotové těsto zabalíme a vložíme na 30 minut odpočinout do chladničky. Pak z něj vyválíme plát a vložíme do formy.
-
3
Připravíme si cibulovou náplň. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou slaninu. Cibuli pokrájíme na kolečka a přidáme ke slanině. Podusíme. Rozmícháme v misce zakysanou smetanu s vejci, osolíme, opepříme a přidáme kmín.
-
4
Cibuli navrstvíme na těsto a zalijeme smetanou s vejci.
-
5
Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme koláč 45 minut. Podáváme teplý.