Cibulovo-sýrový quiche

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 165 g Máslo čerstvé
  • 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sýr Čedar
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 168 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 118.3 mg
  • Draslík 129.5 mg
  • Vláknina 4349.9 mg
  • Vitamín A 4349.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve utvoříme drobenku z mouky, 140g másla a špetky soli. Přidáme 8lžic studené vody a vypracujeme těsto. Necháme půl hodiny vychladit v lednici.

  • 2

    Poté na pomoučeném vále rozválíme těsto na plát a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Zatlačíme k okrajům tak, aby vznikla miska a necháme ještě 20min chladit.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 4

    V kastrolu rozpustíme máslo a na středním plameni v něm zahříváme cibuli nakrájenou na půlkolečka, až zkaramelizuje. Poté odstavíme. Dno těsta propíchneme vidličkou, pečeme 20min zakryté pečicím papírem a poté ještě 10min odkryté.

  • 5

    V míse rozšleháme vejce, přidáme smetanu, připravenou cibuli, polovinu sýra, ochutíme solí a pepřem. Směs naneseme na korpus, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a pečeme cca 25min.

  • 6

    Koláč necháme vychladnout ve formě, poté vyklopíme a podáváme.

Komentáře k receptu