Vafle se sýrem a kečupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Kečup ostrý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 dl Mléko polotučné
  • 0.29 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 105.6 mg
  • Draslík 394.7 mg
  • Vláknina 4868 mg
  • Vitamín A 4868 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo v malé skleněné nádobce vložíme do mikrovlnné trouby, rozpustíme a necháme vychladnout. Do misky prosejeme mouku spolu s kypřicím práškem, přisypeme sůl, jedno vejce, vlijeme připravené rozpuštěné máslo, dolijeme mléko a suroviny vyšleháme na hladké těsto. Do něj přimícháme 60 g jemně nastrouhaného sýra, přikryté necháme 5 minut odpočinout.

  • 2

    Vaflovou formu mírně potřeme olejem, nalijeme přiměřené množství těsta a vafli opečeme do zlatova. Pečeme, dokud nedojde těsto.

  • 3

    Vafle naaranžujeme na talíře podle chuti, pokapeme kečupem, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu