Vafle se sýrem a kečupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 27 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 105.6 mg
- Draslík 394.7 mg
- Vláknina 4868 mg
- Vitamín A 4868 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo v malé skleněné nádobce vložíme do mikrovlnné trouby, rozpustíme a necháme vychladnout. Do misky prosejeme mouku spolu s kypřicím práškem, přisypeme sůl, jedno vejce, vlijeme připravené rozpuštěné máslo, dolijeme mléko a suroviny vyšleháme na hladké těsto. Do něj přimícháme 60 g jemně nastrouhaného sýra, přikryté necháme 5 minut odpočinout.
-
2
Vaflovou formu mírně potřeme olejem, nalijeme přiměřené množství těsta a vafli opečeme do zlatova. Pečeme, dokud nedojde těsto.
-
3
Vafle naaranžujeme na talíře podle chuti, pokapeme kečupem, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.