Jarní cibulovo-pórkový koláč
Suroviny
- 250 g Mouka polohrubá
- 40 g Máslo čerstvé
- 300 g Cibule
- 60 g Pórek
- 80 g Sýr Čedar
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 dl Mléko plnotučné
- 1.5 dl Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 28 g
- Sodík 356 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 57.5 mg
- Draslík 407.2 mg
- Vláknina 7885.8 mg
- Vitamín A 7885.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 322.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosejeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, zakysanou smetanu, měkké pokrájené máslo, vlažné mléko a těsto dobře vypracujeme. Na vále ho rozválíme na menší placku, tu potom pomocí prstů roztáhneme. Síla těsta by měla být přibližně 5 mm. Placku položíme na plech vymazaný olejem.
-
2
Cibuli s pórkem očistíme, pokrájíme na tenká kolečka, odložíme do mísy. Petrželku kudrnku omyjeme, nadrobno pokrájíme, sýr nastrouháme, spolu s petrželkou ji přimícháme k cibuli, ochutíme solí a pepřem.
-
3
Povrch těsta potřeme olejem, posypeme cibulovou směsí, přelijeme smetanou a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme na 190°C přibližně 15-25 minut do zlatova.