Pizzové kapsy s artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Sýr Ricotta
  • 90 g Mozzarela na pizzu 40%
  • 50 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 85 g Šunka lázeňská
  • 90 g Artyčoky sterilované
  • 30 g Droždí
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2.3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1006 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 34.9 mg
  • Draslík 352.2 mg
  • Vláknina 4469.5 mg
  • Vitamín A 4469.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme kynuté těsto na pizzu: do mísy nasypeme 500 g hladké mouky se lžičkou soli, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice. Posypeme špetkou cukru, kvasnice zalijeme 2,3 dl teplé vody. Necháme vzejít kvásek, potom přidáme lžíci olivového oleje. Vše promícháme a důkladně těsto prohněteme. Mělo být tužší, ale vláčné. Zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme vykynout.

  • 2

    Na náplň vložíme do druhé mísy sýr Ricottu, nakrájený sýr Mozzarelu, nastrouhaný sýr Nivu. Přidáme lázeňskou šunku, nakrájenou na tenké nudličky, bílý pepř, sůl. Omyjeme a velmi drobně posekáme petrželku. Vše dobře promícháme. Nakládaná srdíčka artyčoků scedíme, okapaná a pokrájená pak vmícháme do sýrového krému.

  • 3

    Vykynuté těsto na pomoučněném válu rozdělíme na 4 díly. Z každého uhněteme bochánek, pod utěrkou necháme vykynout (10 - 15 minut). Pak vyválíme placky, silné 3 - 4 mm o průměru přibližně 15 - 17 cm.

  • 4

    Náplň rozdělíme také na 4 díly. Na polovinu každé placky položíme náplň, těsto v polovině přehneme, okraje k sobě dobře přitiskneme a ozdobně je ohneme, aby náplň nevytekla.

  • 5

    Pizzové kapsy položíme na na plech vyložený pečicím papírem. Na několika místech těsto propíchneme vidličkou a dáme do předem vyhřáté trouby na 230°C péct. Pečeme do zlatova 30 minut.

Komentáře k receptu