Pizzové kapsy s artyčoky
Suroviny
- 500 g Mouka pšeničná hladká
- 200 g Sýr Ricotta
- 90 g Mozzarela na pizzu 40%
- 50 g Sýr Niva (Rokfór)
- 85 g Šunka lázeňská
- 90 g Artyčoky sterilované
- 30 g Droždí
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 2.3 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1006 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 34.9 mg
- Draslík 352.2 mg
- Vláknina 4469.5 mg
- Vitamín A 4469.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme kynuté těsto na pizzu: do mísy nasypeme 500 g hladké mouky se lžičkou soli, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice. Posypeme špetkou cukru, kvasnice zalijeme 2,3 dl teplé vody. Necháme vzejít kvásek, potom přidáme lžíci olivového oleje. Vše promícháme a důkladně těsto prohněteme. Mělo být tužší, ale vláčné. Zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme vykynout.
-
2
Na náplň vložíme do druhé mísy sýr Ricottu, nakrájený sýr Mozzarelu, nastrouhaný sýr Nivu. Přidáme lázeňskou šunku, nakrájenou na tenké nudličky, bílý pepř, sůl. Omyjeme a velmi drobně posekáme petrželku. Vše dobře promícháme. Nakládaná srdíčka artyčoků scedíme, okapaná a pokrájená pak vmícháme do sýrového krému.
-
3
Vykynuté těsto na pomoučněném válu rozdělíme na 4 díly. Z každého uhněteme bochánek, pod utěrkou necháme vykynout (10 - 15 minut). Pak vyválíme placky, silné 3 - 4 mm o průměru přibližně 15 - 17 cm.
-
4
Náplň rozdělíme také na 4 díly. Na polovinu každé placky položíme náplň, těsto v polovině přehneme, okraje k sobě dobře přitiskneme a ozdobně je ohneme, aby náplň nevytekla.
-
5
Pizzové kapsy položíme na na plech vyložený pečicím papírem. Na několika místech těsto propíchneme vidličkou a dáme do předem vyhřáté trouby na 230°C péct. Pečeme do zlatova 30 minut.