Palačinky se slaninou sypané marinovaným chřestem
Suroviny
- 1 kostka Cukr kostkový
- 100 g Anglická slanina
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Petržel kudrnka
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 kg Chřest bílý
- 4 polévková lžíce Ředkvička
- 0.12 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 8 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 73 mg
- Draslík 564.5 mg
- Vláknina 11491.6 mg
- Vitamín A 11491.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Vařený chřest necháme okapat na sítku a necháme marinovat.
-
2
Z mouky, vajec, mléka a špetky soli umícháme hladké, husté těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Z odpočatého těsta usmažíme palačinky, a to tak, že před nalitím těsta na pánev nejprve orestujeme několik plátků slaniny, na které nalijeme těsto, aby se slanina zapekla do palačinky.
-
3
Na hotové palačinky naaranžujeme vařený, marinovaný chřest a podáváme teplé.
-
4
Marináda: Ocet promícháme se solí, pepřem a cukrem. Do směsi potom vmícháme na jemno nasekané ředkvičky a petrželku.