Palačinky se slaninou sypané marinovaným chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kostka Cukr kostkový
  • 100 g Anglická slanina
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Petržel kudrnka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 kg Chřest bílý
  • 4 polévková lžíce Ředkvička
  • 0.12 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 73 mg
  • Draslík 564.5 mg
  • Vláknina 11491.6 mg
  • Vitamín A 11491.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Vařený chřest necháme okapat na sítku a necháme marinovat.

  • 2

    Z mouky, vajec, mléka a špetky soli umícháme hladké, husté těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Z odpočatého těsta usmažíme palačinky, a to tak, že před nalitím těsta na pánev nejprve orestujeme několik plátků slaniny, na které nalijeme těsto, aby se slanina zapekla do palačinky.

  • 3

    Na hotové palačinky naaranžujeme vařený, marinovaný chřest a podáváme teplé.

  • 4

    Marináda: Ocet promícháme se solí, pepřem a cukrem. Do směsi potom vmícháme na jemno nasekané ředkvičky a petrželku.

Komentáře k receptu