Benátské palačinky
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Máslo čerstvé
- 45 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Muškátový oříšek
- 500 g Špenát listový čerstvý
- 375 g Hříbky čerstvé
- 10 g Tymián čerstvý
- 375 g Kuřecí maso vařené
- 300 ml Vývar drůbeží
- 8 ks Palačinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1325 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 39.3 mg
- Draslík 1178.1 mg
- Vláknina 8743.3 mg
- Vitamín A 8743.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.2 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Náplň: v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené hříbky a za občasného míchání je 2-3 minuty smažíme. Přidáme mouku, mícháme a postupně přiléváme vývar. Průběžně promícháváme a asi 10 minut zvolna vaříme. Přidáme kuřecí maso, tymián, dochutíme pepřem a solí. Opláchnutý špenát asi 2 minuty zahříváme, potom necháme dobře okapat a vymačkáme všechnu přebytečnou vodu. Přidáme máslo a muškátový oříšek. Špenát rozložíme do nízké zapékací misky.
-
2
Směs masa a hub rozdělíme na 8 palačinek, stočíme je a vyrovnáme v jedné vrstvě na špenát.
-
3
Posypeme sýrem a pečeme dozlatova asi 25 minut v předehřáté troubě při 190 °C.