Kuřecí koláč s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Mandle plátky
  • 500 g Listové těsto
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 200 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 45 g Bujón slepičí
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 120 ml Voda pitná
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 766 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 2708 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 196 mg
  • Draslík 650.3 mg
  • Vláknina 5990 mg
  • Vitamín A 5990 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 126.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyválíme dva pláty těsta velikosti plechu a upečeme.

  • 2

    Kuřecí prsa nakrájíme na plátky široké 1 cm.

  • 3

    Ve velkém hrnci rozpálíme olej a necháme v něm změknout pór. Vložíme kuřecí maso a z každé strany je 1 minutu smažíme. Jemně osolíme a opepříme, přisypeme žampiony a přilijeme citronovou šťávu, zmírníme plamen a vše vaříme 30 minut.

  • 4

    Polévku připravíme podle návodu z bujonu, 1 šálku vody a 1 šálku mléka. Když se začne vařit a houstnout, sejmeme ji z plotny, necháme trochu vychladnout a rychle do ní přimícháme vejce a muškátový oříšek.

  • 5

    Na plát těsta dáme maso, žampiony a pórek. Přiklopíme druhým plátem těsta a zalijeme povrh plátu zbylou šťávu a polévkou. Hustě posypeme nasekanými mandlemi.

  • 6

    Pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 175 °C 25 minut.

Komentáře k receptu