Kuřecí koláč s mandlemi
Suroviny
- 100 g Mandle plátky
- 500 g Listové těsto
- 500 g Kuřecí prsa
- 200 g Pórek
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 200 g Žampiony čerstvé
- 45 g Bujón slepičí
- 3 g Muškátový oříšek
- 120 ml Voda pitná
- 100 ml Mléko plnotučné
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 46 g
- Sodík 2708 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 196 mg
- Draslík 650.3 mg
- Vláknina 5990 mg
- Vitamín A 5990 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 126.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyválíme dva pláty těsta velikosti plechu a upečeme.
-
2
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky široké 1 cm.
-
3
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a necháme v něm změknout pór. Vložíme kuřecí maso a z každé strany je 1 minutu smažíme. Jemně osolíme a opepříme, přisypeme žampiony a přilijeme citronovou šťávu, zmírníme plamen a vše vaříme 30 minut.
-
4
Polévku připravíme podle návodu z bujonu, 1 šálku vody a 1 šálku mléka. Když se začne vařit a houstnout, sejmeme ji z plotny, necháme trochu vychladnout a rychle do ní přimícháme vejce a muškátový oříšek.
-
5
Na plát těsta dáme maso, žampiony a pórek. Přiklopíme druhým plátem těsta a zalijeme povrh plátu zbylou šťávu a polévkou. Hustě posypeme nasekanými mandlemi.
-
6
Pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 175 °C 25 minut.