Koláč s telecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1418 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 120.7 mg
- Draslík 578.3 mg
- Vláknina 2746.3 mg
- Vitamín A 2746.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso nakrájíme na větší nudličky, šunku na kostičky, žampiony a slaninu na plátky.
-
2
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme telecí maso, šunku, ochutíme solí, pepřem, mletým muškátem a zvolna smažíme a dusíme asi 10 minut. Přisypeme plátky žampionů, osmahneme, zalijeme koňakem, vínem Madeira a podusíme, dokud se tekutina nevyvaří na polovinu. Stáhneme z ohně a necháme maso marinovat.
-
3
Dno a stěny koláčové formy obložíme plátky slaniny, použijeme asi dvě třetiny množství. Na ně v silnější vrstvě rozprostřeme těsto na pizzu, na těsto poklademe telecí maso se šunkou a žampiony, navrch položíme zbytek plátků slaniny, zakapeme tekutinou z pánve, doprostřed zapíchneme bobkový list a dáme péct. Pečeme 25 až 30 minut, až bude slanina na povrchu zlatavá a křupavá.
-
4
Koláč rozkrájíme na porce a podáváme teplý.