Koláč s telecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Telecí ořech
  • 200 g Slanina vepřová
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 250 g Těsto na pizzu
  • 300 g Šunka dušená
  • 100 ml Koňak Armaňak
  • 250 ml Víno madeira
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1418 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 120.7 mg
  • Draslík 578.3 mg
  • Vláknina 2746.3 mg
  • Vitamín A 2746.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso nakrájíme na větší nudličky, šunku na kostičky, žampiony a slaninu na plátky.

  • 2

    V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme telecí maso, šunku, ochutíme solí, pepřem, mletým muškátem a zvolna smažíme a dusíme asi 10 minut. Přisypeme plátky žampionů, osmahneme, zalijeme koňakem, vínem Madeira a podusíme, dokud se tekutina nevyvaří na polovinu. Stáhneme z ohně a necháme maso marinovat.

  • 3

    Dno a stěny koláčové formy obložíme plátky slaniny, použijeme asi dvě třetiny množství. Na ně v silnější vrstvě rozprostřeme těsto na pizzu, na těsto poklademe telecí maso se šunkou a žampiony, navrch položíme zbytek plátků slaniny, zakapeme tekutinou z pánve, doprostřed zapíchneme bobkový list a dáme péct. Pečeme 25 až 30 minut, až bude slanina na povrchu zlatavá a křupavá.

  • 4

    Koláč rozkrájíme na porce a podáváme teplý.

Komentáře k receptu