Pogača se sodovkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Sýr Feta
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Sodovka
  • 1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 123 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 93.1 mg
  • Draslík 231.3 mg
  • Vláknina 10588 mg
  • Vitamín A 10588 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme sůl, vejce, prášek do pečiva, promícháme, postupně přiléváme sodovku a uhněteme hladké těsto.

  • 2

    Těsto vyklopíme na pomoučený vál, znovu prohněteme a vyválíme placku tak velkou, téměř jako je dno pečícího plechu. Těsto opatrně položíme na olejem vymazaný plech, povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby upéct.

  • 3

    Pečeme při 190°C přibližně 20 minut do zlatova.

  • 4

    Pogaču nakrájíme a servírujeme teplou i studenou.

Komentáře k receptu