Pogača se sodovkou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
- Sacharidy 123 g
- Tuky 9 g
- Sodík 367 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 93.1 mg
- Draslík 231.3 mg
- Vláknina 10588 mg
- Vitamín A 10588 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme sůl, vejce, prášek do pečiva, promícháme, postupně přiléváme sodovku a uhněteme hladké těsto.
-
2
Těsto vyklopíme na pomoučený vál, znovu prohněteme a vyválíme placku tak velkou, téměř jako je dno pečícího plechu. Těsto opatrně položíme na olejem vymazaný plech, povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby upéct.
-
3
Pečeme při 190°C přibližně 20 minut do zlatova.
-
4
Pogaču nakrájíme a servírujeme teplou i studenou.