Placka se škvarky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 31 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 142.1 mg
- Draslík 151.9 mg
- Vláknina 5524 mg
- Vitamín A 5524 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme hladkou mouku, bílé víno, drobně pokrájené škvarky, žloutek, sůl a připravený kvásek (20 g kvasnic rozmíchaných v 0,5 dl vlažné vody s lžičkou cukru). Těsto vymícháme, přendáme na pomoučený vál a ručně vypracujeme hladké těsto, které poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme odpočinout 30 minut.
-
2
Potom těsto rozválíme, potřeme rozpuštěným sádlem, přehneme napůl, znovu rozválíme a necháme 10 minut v klidu. Toto opakujeme ještě alespoň 2x. Nakonec těsto rozválíme na výšku asi 2 cm, skleničkou vykrajujeme koláčky, které poklademe na plech, potřeme rozšlehaným bílkem, některé posypeme kmínem, některé pepřem, sezamem, hrubou solí apod.
-
3
Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 10-15 minut dozlatova.