Maniokový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8 porcí

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr vanilka
  • 600 g Gari
  • 100 ml Mléko zahuštěné slazené
  • 30 ml Rum
  • 500 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 196.4 mg
  • Draslík 242.2 mg
  • Vláknina 2700 mg
  • Vitamín A 2700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maniok oškrábeme, nakrájíme na kostičky, propláchneme pod tekoucí vodou, aby se vyplavil škrob, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 20 minut doměkka. Necháme vychladnout a rozmačkáme na kaši. Vložíme do mísy, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, kondenzované mléko, vanilkový cukr a zakápneme rumem. Vypracujeme těsto, nalijeme do formy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut.

  • 2

    Koláč podáváme vychladlý.

Komentáře k receptu

  • 27.07.2015 11:29:23

Dobrý den, určitě nechci recept zpochybňovat, ale než se do něj pustím, nedá mi to se nezeptat... V receptu není vůbec žádná mouka.. není jen zapomenutá? Chápala bych, kdyby maniok byl již ve formě tapiokové mouky, ale takhle... mám jen obavu, jestli se hmota upeče skutečně do "koláče" jestli z ní nebude "pečená kaše"? Předem děkuji za odpověď :)

Odpovědět