Špagety s česnekem a feferonkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 27 g
- Sodík 14849 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 338.2 mg
- Vláknina 7576 mg
- Vitamín A 7576 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce nalijeme 10l vody a přidáme 150g mořské soli. Přivedeme k varu, vložíme špagety a vaříme je na skus. Po uvaření špagety slijeme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupané, na tenké plátky nakrájené stroužky česneku a nakrájené feferonky. Opečeme a vmícháme uvařené špagety (pokud ve špagetách zůstane trocha vody po vaření, nevadí.) Vše dobře promícháme.
-
3
Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.