Tagliatelle s olivami a kapary
Suroviny
- 150 g Olivy nakládané
- 400 g Rajčata loupaná celá
- 500 g Těstoviny Tagliatelle
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Cibule
- 2 ks Feferony
- 2 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 11 g
- Sodík 2065 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 136 mg
- Vláknina 11231 mg
- Vitamín A 11231 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, česnek a nasekáné feferonky. Vmícháme rajčatový protlak, cukr a chvíli mícháme, až cukr zkaramelizuje. Přidáme kapary, nakládané olivy, rajčata a nasekanou bazalku. Podle chuti osolíme a zvolna povaříme asi 10 minut.
-
2
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a přidáme do pánve k omáčce. Zlehka promícháme a dochutíme limetkovou šťávou.
-
3
Podáváme v hlubokých talířích.