Česneková omáčka z tofu a sójového jogurtu
Suroviny
- 120 g Sójový jogurt bílý
- 200 g Tofu hedvábné
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 64 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 4 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 35 mg
- Vláknina 287.3 mg
- Vitamín A 287.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vhodné nádobě rozmixujeme tyčovým mixerem sójový jogurt, hedvábné tofu, olivový olej, vinný ocet, citronovou šťávu, nadrobno nakrájený česnek, kmín, cukr, sůl a pepř.
-
2
Do vzniklé krémové omáčky nakonec vmícháme nasekaný kopr.