Filé s pikantní pastou
Suroviny
- 600 g Filé rybí
- 40 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 12 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 16.1 mg
- Vláknina 387.1 mg
- Vitamín A 387.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce utřeme olej s hořčicí, majoránkou, chilli kořením, mletou paprikou a pepřem.
-
2
Porce filé osolíme a potřeme připravenou pastou. Necháme asi 1 hodinu v chladničce odležet.
-
3
Potom porce filé urovnáme do remosky vyložené pečicím papírem, zakapeme citronovou šťávou a rozpuštěným máslem. Povrch posypeme strouhankou.
-
4
Pokrm pečeme asi 20 minut.