Ořechová omáčka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 25 g Feferony
  • 80 g Mandle mleté
  • 80 g Ořechy vlašské
  • 4 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 15 ml Ocet vinný
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 324.9 mg
  • Vláknina 6565 mg
  • Vitamín A 6565 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata scedíme, trochu pokrájíme, feferonku rozkrojíme, zbavíme semínek a zbytek posekáme najemno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme rajčata, česnek, feferonku, mleté mandle, mleté ořechy a dusíme doměkka. Odstavíme, ochutíme solí, pepřem, octem a přimícháme zbytek oleje.

  • 3

    Omáčku podáváme k rybám.

Komentáře k receptu