Roštěnky na grilu s pikantní zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 30 g Křen
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Rajčatový protlak
  • 200 g Tatarská omáčka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Kapie
  • 2 ks Feferony
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 2263 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 77 mg
  • Draslík 472.6 mg
  • Vláknina 6162.8 mg
  • Vitamín A 6162.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky rozkrájíme, okraje nařízneme, posypeme solí, pepřem, pokapeme olejem. Vložíme do lednice a necháme maso 180 minut odležet. V pánvi rozpálíme máslo a osmahneme do zlatova nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky pokrájenou papriku, okurky, kapie, drobně nasekané feferonky, na tenké plátky krájený česnek. Zeleninu promícháme a vlijeme do ní protlak, kečup, worcester, hořčici. Osolíme, opepříme, vše dusíme za častého míchání do změknutí zeleniny.

  • 2

    Gril rozpálíme na vysokou teplotu, potřeme olejem, na rošt vyskládáme připravené roštěnky. Grilujeme je 6 - 7 minut po každé straně.

  • 3

    Roštěnky poklademe na jednotlivé talíře,vedle dáme teplou zeleninu. Roštěnky polijeme tatarskou omáčkou, navrch umístíme jemně nastrouhaný křen.

Komentáře k receptu