Roštěnky na grilu s pikantní zeleninou
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 30 g Křen
- 100 g Máslo čerstvé
- 30 g Rajčatový protlak
- 200 g Tatarská omáčka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Okurky nakládané
- 1 ks Kapie
- 2 ks Feferony
- 2 ks Paprika zelená
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.09 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 31 g
- Sodík 2263 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 77 mg
- Draslík 472.6 mg
- Vláknina 6162.8 mg
- Vitamín A 6162.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnky rozkrájíme, okraje nařízneme, posypeme solí, pepřem, pokapeme olejem. Vložíme do lednice a necháme maso 180 minut odležet. V pánvi rozpálíme máslo a osmahneme do zlatova nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky pokrájenou papriku, okurky, kapie, drobně nasekané feferonky, na tenké plátky krájený česnek. Zeleninu promícháme a vlijeme do ní protlak, kečup, worcester, hořčici. Osolíme, opepříme, vše dusíme za častého míchání do změknutí zeleniny.
-
2
Gril rozpálíme na vysokou teplotu, potřeme olejem, na rošt vyskládáme připravené roštěnky. Grilujeme je 6 - 7 minut po každé straně.
-
3
Roštěnky poklademe na jednotlivé talíře,vedle dáme teplou zeleninu. Roštěnky polijeme tatarskou omáčkou, navrch umístíme jemně nastrouhaný křen.