Křenová polévka z hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso přední
  • 3 g Bobkový list
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 8 kávová lžička Křen
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 kg Zelí bílé - sterilizované
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 polévková lžíce Smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 49.4 mg
  • Draslík 351.4 mg
  • Vláknina 25136.8 mg
  • Vitamín A 25136.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme litr nálevu z kysaného zelí, přilijeme vodu (zelí na polévku nepoužijeme). Vložíme do něj omyté maso, bobkový list, česnek, nastrouhanou mrkev a povaříme do měkka. Měkké maso vybereme z vývaru, rozkrájíme na malé kousky a vrátíme zpátky do vývaru.

  • 2

    V pánvi rozpálíme sádlo, osmahneme na něm drobně pokrájenou cibuli do zlatova. Zasypeme moukou, mletou paprikou, dobře osmažíme a připravíme jíšku, kterou poté zahustíme polévku. Ochutíme ji solí, pepřem, povaříme do bodu varu a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Hotovou polévku podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Těsně před servírováním do každé porce vmícháme lžicí smetany a lžičku jemně nastrouhaného křenu.

Komentáře k receptu