Zapékaná vejce s křenem a červenou řepou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 41 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 282.1 mg
- Draslík 245.4 mg
- Vláknina 3253.2 mg
- Vitamín A 3253.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce vložíme do vroucí vody v kastrůlku, povaříme 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrojíme podélně na půlky. Zapékací mísu vymažeme 60 g másla, posypeme solí a jemně nastrouhanými dvaceti gramy křenu. Na křen vyskládáme půlky vajíček, potřeme zbylým rozpáleným máslem a slabě posypeme solí, pepřem, opět zbylým nastrouhaným křenem, nakonec strouhaným sýrem.
-
2
Ihned vložíme do horké trouby, při 220 stupních pečeme přibližně 10 minut.
-
3
Po upečení rozdělíme podle porcí na jednotlivé dezertní talířky, každou porci ozdobíme na tenká kolečka pokrájenou ředkvičkou a na kolečka krájenou červenou baby řepou, kterou pokapeme olejem.